Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
750 gr romatomaten, in parten
750 ml water
2 groentebouillontabletten
1 klein blikje tomatenpuree
2 eetl kookroom
2 eetl olijfolie
Stokbrood of croutons
 
Bereiding
Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 min in de olijfolie.
Voeg de tomaten parten toe en bak deze 10 min mee.
Voeg het water en de bouillontabletten toe en roer de tomatenpuree er door.
Pureer nu alles met een staafmixer en laat een paar minuutjes doorkoken.
Serveer in 4 borden of kommen. Schenk in elk bord of kom een klein scheutje kookroom.
Serveer met het stokbrood of met croutons.

 

 

 

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • Snufje zout
  • 1 tl suiker
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 2 el vloeibare bakboter + extra om in te bakken

Verder nodig
Middelgrote pannenkoekpan, garde

Bereiding
Roer in een kom de bloem, suiker en het zout door elkaar. Klop de eieren door de melk. Giet de melk langzaam en al roerend bij de bloem. Blijf goed roeren met de garde, totdat alle klontjes verdwenen zijn. Voeg 2 el vloeibare bakboter toe aan het beslag en roer door.

Verhit de pan en voeg wat bakboter toe. Giet wat van het pannenkoekbeslag in de pan en draai de pan rond om het beslag te verdelen.

Bak de pannenkoek op laag tot middelhoog vuur goudbruin en draai hem om. Bak de andere kant goudbruin.

Schuif de pannenkoek op een bord en dek af met een ander bord. Houd warm in een voorverwarmde oven op 60 graden, of boven een pan met heet water (au bain-marie).

Doe opnieuw wat boter in de pan en bak de volgende pannenkoek. Ga zo verder totdat alle pannenkoeken gebakken zijn.