Ingredienten
  • 400 gr aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 1 blaadje gelatine
  • 50 gr suiker
  • 4 plakken cake (zelf gemaakt of gekocht)
  • 1 eetlepel citroensap
Materialen
  • mixer
  • 4 glazen

 

Bereiding
Snijd 250 gr aardbeien in plakjes en doe deze met de suiker en citroensap in een pan en breng zachtjes aan de kook.Als de aardbeien zacht zijn kun je ze met de vork kapot drukken zodat er een rode saus ontstaat. Week de gelatine in koud water en knijp daarna uit Voeg de gelatine toe aan de aardbeien en laat het mengsel daarna afkoelen (niet in de koelkast). Mix de slagroom kort en voeg dan beetje bij beetje de aardbeien ‘jam’ toe tot deze is opgenomen.

 

Druk met het glas rondjes uit de cakeplakken. Doe in ieder glas een cake rondje op de bodem. Snijd de resterende aardbeien in plakjes en bewaar 4 kleine voor de garnering. Verdeel wat aardbeien over de cake en schep er wat aardbeien-slagroom over en weer een paar aardbeien. Doe er weer een cakerondje bovenop en schep er weer wat room op. Garneer met een aardbei. Je kunt deze aardbeien toetjes direct serveren of minimaal een dag bewaren in de koelkast. Haal ze dan een half uurtje voor het serveren uit de koelkast zodat de cake niet al te hard is.

Voor een snelle versie gebruik je jam uit een potje die je vervolgens door de slagroom mixt.

Ingredienten

1 pot kersen zonder pit (350 g)

½ eetlepel aardappelzetmeel

250 ml slagroom

1 zakje vanillesuiker

3 speculaasjes

8 bolletjes roomijs

 

Bereiden

 

Kersen met vocht aan de kook brengen. Aardappelzetmeel losroeren met 1 eetlepel water en door kersenvocht roeren tot vocht bindt. Vocht ca. 1 minuut doorkoken, daarna van vuur halen. Slagroom met vanillesuiker stijfkloppen. Speculaas verkruimelen en door slagroom scheppen. IJs over vier borden verdelen. Warme kersen ernaast scheppen. Garneren met speculaasroom.