Keukenspullen

 

  • bakpapier
  • springvorm (Ø 20 cm)
  • sateprikker

 

 

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Zeef het bakmeel, de cacao en het zout in een kom. Hak de pure chocolade grof.

2. Doe de suiker, boter, de helft van de pure chocolade, de gecondenseerde melk en kokend water in een pan. Verwarm al roerend op laag vuur tot een gladde massa. Voeg toe aan het bakmeel in de kom en roer tot een stevig geheel. Klop de eieren los, voeg ze toe en roer door. Schenk het mengsel in de springvorm en bak ca. 55 min. in het midden van de oven.

3. Hak ondertussen de melkchocolade fijn en doe het met de rest van de pure chocolade in een kom. Controleer de gaarheid door een satéprikker in het midden van de taart te steken. Is hij droog dan is de taart gaar. Verhit de slagroom tot tegen de kook aan, schenk in de kom en meng al roerend tot de chocolade gesmolten is. Klop de chocolade met de mixer tot een glanzende massa en laat 30 min. op kamertemperatuur opstijven.

4. Neem de taart uit de oven en laat 30 min. afkoelen in de vorm. Verwijder de vorm en laat in ca. 1.5 uur volledig afkoelen. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de bovenkant en beide helften met het chocolademengsel. Leg de helften weer op elkaar.

Dit is een recept voor een aardbei kwark taart?:

Ingrediënten

zet alles op mijn lijst
12 blaadjes gelatine (witte gelatine)
200 g mariabiscuits
100 g roomboter
3 el kraanwater
500 g aardbeien
1 perssinaasappel
500 g magere kwark
200 g basterdsuiker wit
250 ml slagroom (beker)
4 el aardbeienjam


Keukenspullen
deegroller
keukenmachine
springvorm (Ø 24 cm)

 

 

1. Laat in een kom met koud water gelatine ca. 5 minuten weken. Verkruimel de mariabiscuits en doe in een kom. Smelt boter en meng de boter met water door de koekkruimels. Vet de springvorm licht in en verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk goed aan.
2. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer in de keukenmachine de aardbeien. Pers de sinaasappel uit en verwarm zachtjes in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en van vuur af al roerend in warme sinaasappelsap oplossen. Laat het mengsel even afkoelen.
3. Roer in een kom kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree goed door elkaar. Klop in een andere kom slagroom stijf en schep luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
4. Laat de kwarktaart in koelkast in ca. 3 uur opstijven. Halveer de rest van de aardbeien en rangschik op de bovenkant van de taart. Verwarm zachtjes in een pannetje de aardbeienjam met water. Bestrijk met een kwastje de aardbeien en kwark rijkelijk met jammengsel.