Ingrediënten

• marshmallows
• gekleurde staafjes zuur of zoet
• zure matten
• dropveters in 2 kleuren

 

Hoe ga je te werk?
Prik met de achterkant van bijvoorbeeld een koffielepeltje voorzichtig alvast een gaatje in het midden van de marshmallow, klein beetje ronddraaien.
Doe dit rustig anders vervormt de marshmallow.
Vervolgens duw je rustig het gekleurde staafje in het midden. Beetje heen en weer bewegen zodat het staafje goed op z’n plaats zit.

Wikkel nu een zure mat rond de marshmallow.
Vervolgens wikkel je een snoepveter 2 x om de zure mat en leg je er voorzichtig 2 knoopjes in.
Niet te hard trekken anders breekt de veter af.
Knip nu de veter af op een kleine afstand van de knoop (en eet de rest op :-))

Dit heb je nodig:

150 gram witte basterdsuiker
50 gram vanillesuiker
200 gram roomboter (op kamertemperatuur, niet gesmolten)
1 ei
360 gram bloem
40 gram cacao-poeder

Beslag

Klop in een kom de zachte boter met de basterd- en vanillesuiker. Laat het kloppen tot het er lichter uit gaat zien. Dat kan wel zo'n 5 minuutjes duren.

Voeg dan al kloppend het ei toe. Als het ei echt goed opgenomen is doe je de bloem en de cacaopoeder erbij en mix je het (ik deed dat met de deeghaken van mijn mixer) tot het goed gemengd is.

Laat nu het deeg in vershoudfolie verpakt minstens een uur rusten in de koelkast. Langer mag trouwens ook, een nachtje is ideaal.

 

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Verdeel dan je deeg in gelijke porties (ik haalde er 16 uit dit recept en heb het recept dus verdubbeld) en kneed het per portie heel even door.

Maak er dan een slang van met aan een kant een puntje. Begin met oprollen bij de 'dikke' kant en rol naar boven toe door tot je een drolletje hebt.

Bak de koekjes in de oven ongeveer 15 -20 minuten.

 

De oogjes maakte ik erop als grappig accent, gespoten van een restje botercreme dat ik altijd wel in de koelkast heb liggen, met pupillen van zwarte marsepein. Maar dat kan ook prima van fondant of marsepein, of royal icing.